Ahol a csend az úr!
Élvezze a dolby surround érzést, nyugodtan! Hangszigeteljen az új lakásfelújítási támogatással! Mi megtervezzük, legyártjuk és beépítjük!

Rezgésmérés

Rezgésmérés

Mindennapi életünk során számtalan alkalommal találkozhatunk az életkörülményeinket, egészségünket befolyásoló, gyakran káros mértékű rezgésterheléssel. A rezgésterhelés szabványos ellenőrzésének, az eredményes, hatékony rezgéscsillapító rendszerek kiválasztásának, méretezésének alapja a pontos rezgésmérés.

A rezgésméréseket a szabványok és előírások legszigorúbb követelményeit kielégítő, hitelesített mérőrendszerrel végezzük. Vállalkozásunk szavatolja, hogy tevékenységét a működésére vonatkozó rendeletek és szabványok szerint végzi. Tevékenységére vonatkozóan a jogszabályi megfelelőséget, minőséget és a szakmai garanciát biztosítja, hogy a cég munkatársai a Magyar Mérnöki Kamara, valamint a Budapest Főváros Kormányhivatala Népegészségügyi Főosztály által bejegyzett és nyilvántartott szakértők.

Környezeti rezgésmérés, rezgésvizsgálat

Környezeti rezgésterhelés meghatározása

A 27/2008. (XII. 3.) KvVM-EüM együttes rendeletben meghatározott emberre ható rezgés vizsgálati küszöbértékei és terhelési határértékei az épületekben ellenőrzése céljából környezeti rezgésmérést végzünk. A vizsgálatokat, illetve a rezgésmérés eredményeinek feldolgozását az MSZ 18163-2:1998 szabvány alapján végezzük.

Rezgéscsökkentési terv készítése

A környezeti rezgésmérés nélkülözhetetlen a rezgéscsillapítási feladatok során, a rezgéscsökkentési igény meghatározása, a korszerű és hatékony rezgéscsillapító rendszerek méretezése, kiválasztása során.

A környezeti rezgésmérések során rögzítésre kerülő paraméterek és forrásadatok

Rezgések épületre gyakorolt hatásának vizsgálata

A rezgésterhelés meghatározása

Rezgésmérés

Az MSZ 13018:1991 számú szabvány határozza meg azokat rezgéssebességi irányértékeket, amelyek alatt az épületeken használati értéket csökkentő károsodások várhatóan nem keletkeznek. Az épületre ható rezgés vizsgálatát a szabvány előírásai alapján végezzük el.

Az épültre ható rezgés mérése során rögzítésre kerülő paraméterek és forrásadatok

Munkahelyi rezgésmérés, rezgésvizsgálat

Munkahelyi rezgésterhelés meghatározása

A munkahelyi egész testre ható rezgés mérését az MSZ ISO 2631-1:2002 szabvány, a kézre és karra ható rezgés vizsgálatát az MSZ EN ISO 5349-1:2001 szabvány előírásai alapján végezzük el. A rezgésmérések eredményeit a 22/2005. (VI. 24.) EüM rendelet által meghatározott határértékek alapján értékeljük.

Rezgéscsökkentés méretezése

A munkahelyi rezgésmérés nélkülözhetetlen a munkahelyeken felmerülő rezgéscsillapítási feladatok során, a rezgéscsökkentési igény meghatározása, a korszerű és hatékony rezgéscsillapító rendszerek méretezése, kiválasztása során.

A munkahelyi rezgésmérések során rögzítésre kerülő paraméterek és forrásadatok

A munkavállalót érő rezgésterhelés meghatározásához a munkavállaló munkahelyén, illetve több munkahely esetén a terhelés szempontjából jellemző munkahelyeken meghatározzuk a rezgésgyorsulást.

Szolgáltatásaink részletei, igénybevétele kapcsán, kérjük, keresse fel kollégáinkat.