Ahol a csend az úr!
Minden reggel a szomszéd ébreszti? Hangszigeteljen az új lakásfelújítási támogatással! Mi megtervezzük, legyártjuk és beépítjük!

Munkahelyi zajtérkép

A mérési eredményeken alapuló munkahelyi zajtérkép a vizsgált helyiséghez és a zajforrásokhoz praktikusan megválasztott raszter-hálóban rögzített mérési eredményeket grafikusan ábrázolja az alaprajzon. A zajtérkép készítése során a vizsgált üzemcsarnokot, raktárcsarnokot rácspontokra osztjuk fel, a rácspontok mindegyikében elvégezzük a zajvizsgálatot (általában egyenértékű A-hangnyomásszint mérése).

A munkahelyi zajtérkép készítésének célja elsősorban az egyenértékű A-hangnyomásszint ábrázolása az üzemi helyiség bizonyos pontjain a zajforrások üzemszerű működése mellett, az általános és átlagos üzemi körülményeknek megfelelően (egy adott pillanatban).

A munkahelyi zajtérkép legtöbb esetben a 66/2005. (XII. 22.) EüM rendelet szerinti munkahelyi vizsgálatról készült szakértői vélemény mellékleteként készül. A munkahelyi zajtérkép alkalmazási területei:

A vizsgálati eredmények felhasználásával raszteres színezett munkahelyi zajtérképet készítünk. A zajtérkép a feladatnak megfelelő (általában 5 dB-es), vagy a Megrendelő igényeinek megfelelő lépésközzel ábrázolja az üzemi zajterhelés mértékét. Minden mérőpontban meghatározott zajszintet beírjuk a mérőpontra. A térképeket számítógépen készítjük olyan formátumban, hogy a Megrendelő számítógépein megjeleníthető legyen.

Szolgáltatásaink részletei, igénybevétele kapcsán, kérjük, keresse fel kollégáinkat.