EN SK

Silent Medium panel

A Silent Medium hangcsillapító panel egy kombinált zajcsökkentésre alkalmas termék, amelyek nagy hanggátlással rendelkező anyagból állnak, valamint a belső oldalukon hangelnyelő anyaggal borítottak. A Silent Medium hangcsillapító panelek speciális kombinációja meggyorsítja a kivitelezési munkálatokat, így időt, energiát és pénzt spórolhat.

Műszaki adatlap letöltése.

Silent Medium – Léghanggátlás jegyzőkönyv letöltése.

Tulajdonságok

A Silent Medium panelek anyaga acéllemez, amely horganyzott és festett kivitelben is elérhető. A hangelnyelő réteg anyaga a feladathoz, a telepítés helyéhez, a környezeti paraméterekhez, illetve a zajcsökkentésre szánt berendezés zajkibocsátásához illeszkedően kerül kiválasztásra. Egyes hangelnyelő anyagok felülete sérülékeny, ezért a megfelelő mechanikai védelmet egy perforált lemez réteg biztosítja. A Silent Medium panel a Silent Basic panelhez képest egy hangcsillapító, dübörgés gátló réteggel több.

Termék neveFajlagos tömeg
kg / m2
Laboratóriumi léghanggátlás (dB)TűzállóságTárolás
Silent Medium25,940 (-1;-5)A1, B1 Hangelnyelő anyag típusától függően5-30°C között

Felhasználás

A Silent Medium panelek csak részben öntartóak, ezért a felhasználásuk során külön tartószerkezet kialakítása ajánlott. A hangcsillapító paneleket HEA tartó oszlopok közé becsúsztatva és vázszerkezethez csavarkötéssel rögzítve is lehet használni. A hangcsillapító Silent Medium panelek méretre gyártva kerülnek leszállításra, a helyszíni szerelés során a méretük nem változtatható.

Alkalmazási terület

Hangárnyékoló falak, paravánok

A Silent Medium Panelek felhasználhatók hangárnyékoló falak elemeiként, ahol a megfelelő hanggátlás mellett kiemelten fontos a zajforrások felőli oldalon a jó hangelnyelő képesség. A hanggátlást a panel szerkezete, a hangelnyelést pedig a feladathoz megfelelően méretezett hangelnyelő anyag biztosítja.

Hangcsillapító burkolatok, géptokok

A hatékony hangcsillapító burkolatok nagy hanggátlással rendelkeznek, mindemellett a belső oldaluk hangelnyelő tulajdonsággal rendelkezik. Ezeket a tulajdonságokat biztosítja a Silent Medium panel, amely alkalmas géptokok, burkolatok kialakítására.

Mérőkabinok, mérőcellák

A mérőcellák esetében rendkívül fontos, hogy a falai megfelelő hanggátlással rendelkezzenek, a Silent Medium panel belső oldali hangelnyelése pedig biztosítja, hogy a cellában végzett méréseket a visszaverődések ne korlátozzák, befolyásolják.