Ahol a csend az úr!
Minden reggel a szomszéd ébreszti? Hangszigeteljen az új lakásfelújítási támogatással! Mi megtervezzük, legyártjuk és beépítjük!

Lakás hangszigetelés

Utólagos hangszigetelés szállodában

Egy szálloda felső szintjén a gépészeti tér és egy lakószoba közötti fal nem rendelkezett a megfelelő hanggátlással, így a légkezelő egységek zaja áthallatszott a szobába. A zaj zavaróan hatott a pihenni vágyó vendégekre, ezért esedékessé vált a zaj csökkentése. Az elválasztó falon keresztül jutó zaj csillapítása érdekében egy hangcsillapító előtét falat építettünk a meglévő válaszfal elé. A hangcsillapító előtét fal esetén fontos a bordaváz kialakítása, valamint a hangelnyelő anyag alkalmazása, illetve a megfelelő hanggátló réteg beépítése. Hanggátló anyagként két réteg gipszkarton lemezt alkalmaztunk, melyek közé TECSOUND SY 70 hangszigetelő, dübörgés gátló membrán került beépítésre.

Lakás utólagos hangszigetelése, elválasztó fal esetén

Egy többlakásos lakóépületben a szomszédos lakásból átjövő zaj zavarta az ott lakókat. A zaj csillapítása érdekében a lakás elválasztó fal elé egy hangcsillapító előtét falat építettünk. Az előtét falhoz két réteg SILENT Premium lemezt használtunk fel.

Ejtőcső zajcsillapítása

A szobán keresztül haladó ejtőcső hangja zavarta a lakás tulajdonosát. Az ejtőcső zajkibocsátásának csillapítása érdekében elsőként a PVC csövet TECSOUND TUBE anyaggal borítottuk be. A cső köré ezután kialakítottunk egy gipszkarton borda vázat, amely belsejébe hangelnyelő anyagként ásványgyapot szigetelést tettünk. A gipszkarton bordavázra 2 réteg gipszkarton lemezt rögzítettünk fel, csavar kötéssel. A gipszkarton lemezek közé TECSOUND SY 70 membrán került felragasztásra. Az elkészült burkolást követően az ejtőcső zaja jelentős mértékben csillapodott.