Ahol a csend az úr!
Élvezze a dolby surround érzést, nyugodtan! Hangszigeteljen az új lakásfelújítási támogatással! Mi megtervezzük, legyártjuk és beépítjük!

Rezgéscsökkentés

Rezgéscsökkentés

A lakásokban, az üzemi területeken telepített gépek, berendezések a nem megfelelő telepítésük miatt átadják a rezgést a környezetüknek. Az épületszerkezetekre átterjedő rezgések a munkahelyeken rezgés, valamint esetekben zajproblémákat eredményeznek. A lakásokban található berendezések teljesítménye általában kisebb, mint az üzemi területeken alkalmazott berendezéseké. A tapasztalatok szerint a lakásokban a rosszul telepített berendezések elsősorban zajproblémát okoznak. A gépesítés elterjedése, az igények megnövekedése miatt mindennapos problémává vált a berendezések, gépek megfelelő rezgéscsökkentése.

Rezgéscsökkentés üzemi területeken

Az üzemi területeken található berendezések esetében, a tapasztalatok szerint fokozottabb figyelmet biztosítanak a telepítés során, a rezgéscsökkentés megvalósítására. Az esetek nagy részében azonban a gépek, berendezések rezgésszigetelt alátámasztásai, felfüggesztései az ipari környezetben, az idő múlásával elveszítik a funkciójukat, ezáltal a berendezés rezgéscsökkentése indokolttá válik. A meglévő, nem tökéletesen működő rezgéscsökkentő megoldásokat a megfelelően méretezett rezgéscsökkentő megoldásokra kell cserélni.

Rezgéscsökkentés

Rezgéscsökkentés lakásokban

Gépészeti berendezések rezgéscsökkentése

A tapasztalataink szerint a lakásokban felszerelt gépek, berendezések esetében nem foglalkoznak a megfelelő rezgéscsökkentő megoldások alkalmazásával, ezért a gépek, berendezések működése során a lakásokban az épületszerkezetekre átterjedő rezgések miatt keletkező zaj miatt folyamatos panaszok jelentkeznek. A zajproblémák orvoslásának leghatékonyabb megoldása a megfelelően méretezett rezgéscsökkentés. A gép fix, rezgésszigetelés mentes felfüggesztéseit, alátámasztásit rezgésszigetelt szerkezetekre kell cserélni.

Csövek, vezetékek rezgéscsökkentése

A másik, igen gyakori probléma, ami a lakásokban zajproblémát okoz, az épületgépészethez tartozó csövekben, vezetékekben áramló közegek miatti rezgés, a nem megfelelő kialakítás miatt szintén átterjed az épületszerkezetre, majd zaj formájában lesugárzódik. Az ilyen esetekben a csövek befogását, rögzítését rezgésszigetelt megoldásokra kell cserélni. A tapasztalatok szerint nem csak a nem megfelelő befogás jelent problémát, hanem a faláttöréseknél a csövek, vezetékek hozzá érnek az épületszerkezethez. A rezgéscsökkentés érdekében a faláttörésekre fokozott figyelmet kell fordítani.

Kollégáink évtizedes tapasztalatokkal rendelkeznek a rezgéscsökkentés területén. A zajcsökkentési feladattal kapcsolatban felmerülő kérdések tisztázása érdekében keresse fel kollégáinkat.