Ahol a csend az úr!
Minden reggel a szomszéd ébreszti? Hangszigeteljen az új lakásfelújítási támogatással! Mi megtervezzük, legyártjuk és beépítjük!

Hallásvédő eszköz kiválasztása

Az egyéni hallásvédő eszköz kiválasztásának célja, a halláskárosodás kockázatának megszüntetése, vagy a lehető legkisebb mértékűre csökkentése. A munkafolyamatnak, munkakörnek megfelelő egyéni hallásvédő eszköz kiválasztását a 66/2005. (XII. 22.) EüM rendelet 5.2. pontja, valamint az MSZ EN 458:2005 számú szabvány előírásai szerint végezzük.

A 66/2005. (XII. 22.) EüM rendelet 5.2. pontjában leírt hallásvédő eszköz ellenőrzési módszer során az értékelési időre meghatározott egyenértékű C-hangnyomásszintet, valamint a dolgozók számára biztosított védőeszköz gyári katalógus alapján meghatározott korrigált csillapítását (SNR) vesszük figyelembe.

Az egyéni hallásvédő eszköz kiválasztása során az alábbi képletet lehet használni:

LAM = LCeq – SNR [dB]

ahol:

Az egyéni hallásvédő eszköz akkor megfelelő, ha az LAM értéke a határérték alatt marad.

Az egyéni hallásvédő eszközök megfelelőségének részletesebb vizsgálatát, valamint az egyéni hallásvédő eszköz kiválasztását az MSZ EN 458:2005 szabvány A.2 melléklete szerint, a munkavállalók részére biztosított egyéni védőeszközök korrigált csillapításának és a zajexpozíció frekvenciasávos elemzésével végezzük. A hallásvédő eszköz kiválasztásakor a munkahelyi zajvizsgálatok során meghatározott frekvencia spektrum valamint az egyéni védőeszközök frekvenciasávos csillapításának segítségével meghatározzuk a csillapított hangnyomásszintet, amely a zajexpozíciós határértékkel összehasonlításra kerül:

Szolgáltatásaink részletei, igénybevétele kapcsán, kérjük, keresse fel kollégáinkat.