Ahol a csend az úr!
Élvezze a dolby surround érzést, nyugodtan! Hangszigeteljen az új lakásfelújítási támogatással! Mi megtervezzük, legyártjuk és beépítjük!

Hangárnyékoló fal

A minket körülvevő zajforrások rendkívül sokrétűek. Ezen zajforrások egy része az üzemi zajforrások (ventilátorok, hűtőgépek, kompresszorok stb.), egy része pedig a közlekedési zajforrások (személygépkocsik, tehergépjárművek, vasúti szerelvények, hajók, repülőgépek) csoportjába tartozik.

Közlekedési zaj csökkentése

A közúti és vasúti teherszállítás mértékének, az autópályák, gyorsforgalmú utak hosszának, használatának növekedésével megnőtt az igény a zajvédelmi megoldások realizálására. A vonalas zajforrások, mint a közlekedési zajforrások, által kibocsátott zaj csökkentésére jelenleg alkalmazott megoldás a hangárnyékoló fal. A hangárnyékoló fal abban az esetben működik a leghatékonyabban, ha a zaj keletkezési helyéhez a legközelebb telepítjük le.

Üzemi zaj csökkentése

Környezeti zaj csökkentése hangárnyékoló fallal

Az üzemi zajforrások zajának leghatékonyabb csökkentése géptokozással érhető el, azonban a zajforrások egy jelentős részét, a megfelelő hűtés, a légcsere biztosítás miatt nem lehet teljes mértékben burkolni. Valamint előfordul, hogy a zajforrások elhelyezkedése miatt, nem lehetne hatékony tokot, burkolatot kialakítani, ezekben az esetekben nyújt megoldást a hangárnyékoló fal. A hangárnyékoló falszerkezetek csak bizonyos korlátok között jelenthetnek számottevő zajcsökkentést, elsősorban a zajforrás és a hanggát távolsága és a hanggát magassága függvényében.

Munkahelyi zaj csökkentése hangárnyékoló fallal

Üzemi, munkahelyi körülmények között a hangárnyékoló falak és paravánok elsősorban azt a célt szolgálják, hogy az egyébként csendesebb munkahelyeket leárnyékolják a zajos műveletek zajhatásától. Másrészt kiválóan alkalmasak ezek a megoldások az akusztikai szempontból igen kedvezőtlen ún. egylégterű helyiségek „feldarabolására”, osztott térré alakítására is.

Kollégáink évtizedes tapasztalatokkal rendelkeznek a környezeti és a munkahelyi zajcsökkentés területén. A zajcsökkentési feladattal kapcsolatban felmerülő kérdések tisztázása érdekében keresse fel kollégáinkat.